Educație de prim ajutor

Încă de la începutul mandatului, m-a preocupat tema educației de prim-ajutor în școli. Am studiat mult problema. Sunt sute de asociații ce fac eforturi mari și voluntare pentru a pregăti copiii noștri pentru situații neprevăzute, profesioniști cu cunoștințe de prim-ajutor. Efortul lor este lăudabil și trebuie extins la nivel național și pentru toți copiii.

Așa că, am venit cu o propunere concretă: educația de prim ajutor să fie predată modular în școlile din România – câte un modul pe fiecare ciclu școlar în cadrul unei materii existente.

Am discutat cu Crucea Roșie, cu DSU și am găsit deschiderea să formăm intensiv profesorii ce vor preda în cadrul materiei lor modulele de prim ajutor.

De asemenea, am discutat și cu comisia prezidențială pe educație și cu alți actori importanți din domeniu. Am primit multă susținere pe subiect.

DSU ne-a furnizat chiar un posibil curriculum pentru fiecare din cele 3 cicluri educaționale. Propunerea mea este ca ele să se desfășoare în clasa a 4-a, clasa a 7-a și clasa a 11-a. Curriculum-ul DSU prevede 8 ore la ciclul primar, 13 ore la ciclul gimnazial și 19 ore la liceu.

În urma discuției pe care am avut-o, ministrul Educației și-a arătat disponibilitatea pentru proiect și l-a însărcinat pe secretarul de stat Radu Szekely să conducă discuții inter-ministeriale pentru a implementa acest proiect în școlile din România cât mai curând posibil.

Skip to content